MANDAG 11. MAJ | 19.00 | CAFÉEN | GRATIS

DNskifergas
Danmarks Naturfredningsforening er modstandere af skifergas. Men hvorfor? Og hvad er skifergas overhovedet?
Danmarks Naturfredningsforenings studenterafdeling i Aalborg inviterer til temaaften om skifergas, hvor du kan blive meget klogere på gas, fracking og forurening.
Der vil blive holdt et oplæg af Signe Beuse Fauerby, som er klima-, energi- og miljøpolitisk medarbejder for Danmarks Naturfredningsforening, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og debattere.
Alle er velkomne! Vi byder på kage, frugt og ikke mindst udsøgt grundvand af verdensklasse-kvalitet. Der vil være mulighed for at købe økologisk sodavand, saft, juice, kaffe m.m. i cafeen.
Danmarks-Naturfredningsforening
Det franske energiselskab Total forbereder i øjeblikket en prøveboring efter skifergas ved Dybvad i Vendsyssel. Skifergas er naturgas, som er fanget i skiferlag dybt nede i undergrunden, og det udvindes ved en særlig metode kaldet fracking. Planerne om skifergasudvinding i Vendsyssel og Nordsjælland har mødt stor folkelig modstand.
Danmarks Naturfredningsforening er imod udvinding af skifergas, dels fordi det er et fossilt brændstof, og dels fordi udvinding foregår på en måde, der indebærer væsentlige belastninger og risici for natur og miljø.