ONSDAG 26. NOVEMBER | 19.00 – 22.00 | CAFÉEN | GRATIS

DN Filmaften Tøj
Danmarks Naturfredningsforenings Studenterafdeling i Aalborg afholder info-aften om tøjproduktion.
Har du nogensinde tænkt over, hvad der giver din røde trøje dens farve? Eller mønsteret på dit sengetæppe? Eller hvad med dine hvide, lækre bomuldshåndklæder, som du fik på bud i Jysk? Vidste du, at ved at købe brugt tøj, sparer du mere end bare penge, du sparer også miljøet og den fattige fabriksarbejder i Bangladesh for yderligere at blive udsat for giftige kemikalier.
Til denne infoaften om den skadelige side af tøjproduktionen vil KULs café udgøre rammerne for et hyggeligt og ikke mindst oplysende arrangement, hvor vi vil se den prisvindende dokumentar “Når tilbud dræber” som omhandler, hvordan et hav af billige tøj- og tekstilvarer bliver produceret under miljøskadelige forhold i nogen af Verdens fattigste lande.
Efterfølgende vil der være et kort oplæg for at udrede især hvordan miljøet bliver påvirket af brugen af de giftige kemikalier til produktionen af varer vi nyder godt af i Vesten. Vi vil ydermere diskuterer efterfølgende hvordan vi, til det kommende Byttemarked i december, kan skabe opmærksomhed om bæredygtigt tøj, og hvordan genbrug er med til at beskytte miljøet mod yderligere forurening.
Arrangementet foregår som sagt på KUL i Nordkraft på Kjellerups torv 5. Der er mulighed for at købe økologisk kaffe, saft og sodavand i caféen.
DN’s begivenhed: http://www.facebook.com/events/559318077536654/